Nu får det vara nog

De senaste åren har jag varit tvungen att köpa nya jeans med större storlek många gånger ibland ett par gånger varje år. I morse när jag tog på mig de senaste jag köpt märkte jag att de nästan inte gick att knäppa. Shitt. Jag måste verkligen ta tag i mitt liv. Jag vill ju verkligen inte vara sådan här, lat, glupsk, fet, ful. Jag är ju fortfarande ung, jag är i vart fall inte medelålders och jag kan se bra ut om jag vill. Ok jag kan inte bli smal som en modell men lite charmigt mullig. Och jag och Tommy vill ju skaffa barn. Men det sägs att det är svårare om jag är överviktig – kanske därför vi inte fått några ännu?

Jag pratade med Louise och Karin på fikarasten i eftermiddags om detta. Jag sa att jag var så trött på mitt liv som tjock och verkligen ville ta tag i det. Vi diskuterade olika dieter, viktväktarna, pulver och till och med operation. Louise som också varit överviktig men inte lika mycket som mig men nu gått ned 15 kg på nästan ett år sa att det handlar inte om metod, det handlar om inställning. Du måste börja leva ett annat liv och vara disciplinerad. Du kan inte ha godis eller chips hemma, du måste bestämma dig för att äta nyttigt och motionera varje dag. Du kommer att tappa mycket vikt bara på den förändringen. Hon tyckte att jag skulle be Tommy att alltid kräva att jag skulle gå ut med hunden eller klippa gräsmattan så att jag kunde få så mycket vardagsmotion som möjligt.

Det första jag gjorde när jag kom hem vara att städa alla skåp från chips, godis och läsk. När Tommy kom hem satte vi oss vid köksbordet och jag sa att jag bestämt mig för att gå ned i vikt och jag ville att han skulle stötta mig. Han sken upp och lovade att göra allt för att stötta och pusha mig. Jag tror också att han såg fram emot en slankare och snyggare tjej.

Det känns otroligt bra bara att ha tagit beslutet, nu är det till att jag håller det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *